Ukrainian Science Diaspora
« Повернутися до новин

Стаття

Запрошення іноземних експертів для здійснення експертизи об'єктів наукової та науково-технічної діяльності

Українська наукова діаспора, 09 серпня 2024

Invitation of foreign experts_Science_Ukraine

Міністерство освіти і науки України звертається до світової наукової спільноти з важливим запрошенням. Україна продовжує впроваджувати реформи для покращення наукового середовища та вирішення актуальних проблем дослідників, незважаючи на важкі часи, спричинені повномасштабною військовою агресією росії.

Одним з ключових елементів цих реформ є впровадження нової методології оцінювання (атестації) наукової діяльності українських закладів вищої освіти та наукових установ на основі показників ефективності. У зв’язку з цим, Міністерство запрошує іноземних експертів долучитися до цього процесу, а також до процесу оцінювання наукових проєктів та звітів у межах конкурсних доборів.

Іноземні науковці можуть зареєструватися в Національній електронній науково-інформаційній системі "URIS" та додати свої дані до бази міжнародних експертів. Їхній досвід та експертні поради є вкрай цінними для розвитку української науки та подальшої інтеграції України у світове наукове співтовариство.

Посилання для реєстрації

Міністерство освіти і науки України звертається з проханням розмістити це запрошення на ваших веб-ресурсах, у месенджерах та у інший спосіб поширити інформацію серед закордонних колег.