Ukrainian Science Diaspora
« Повернутися до новин

Стаття

Воркшоп «Науковий нетворкінг – це важливо»

Українська наукова діаспора, 31 жовтня 2023

27 жовтня 2023 року в онлайн-форматі відбувся воркшоп «Науковий нетворкінг – це важливо». Ведучою заходу була Лариса Шаульська, яка разом зі спікерами Володимиром Тарабарою, професором інженерної екології в Університеті штату Мічиган, та Світланою Красинською, науковим директором програми MIT-Ukraine, Massachusetts Institute of Technology, обговорили важливість нетворкінгу в науковій діяльності.

Спікери поділилися своїм досвідом адаптації до нової країни та розповіли про те, як їм вдалося налагодити корисні зв’язки з іншими науковцями. Світлана Красинська наголосила на необхідності правильно та активно вести свої соціальні мережі та створення сайту-візитівки. За її словами, це допоможе науковцям заявити про себе та знайти потенційних партнерів для співпраці. Володимир Тарабара зазначив, що найчастіша помилка, яку роблять науковці, – це написання шаблонних листів. Він радив бути більш індивідуальним і звертатися до конкретної людини, з якою ви хочете познайомитися.

Наприкінці воркшопу до дискусії долучився Олександр Романко, науковець та підприємець, який поділився своїм досвідом нетворкінгу в Україні та за кордоном.

Учасники воркшопу отримали відповіді на свої питання та поради від спікерів щодо ефективного нетворкінгу.

Основні висновки воркшопу:

- Нетворкінг – це важлива частина наукової діяльності. Він допомагає налагодити контакти з іншими науковцями, знайти співавторів для проектів, отримати підтримку та можливості для професійного розвитку.

- Не варто боятися знайомитися з новими людьми та ділитися своїми ідеями.

Поради щодо ефективного нетворкінгу:

- Будуйте стосунки з людьми, які працюють у вашій галузі.

- Беріть участь у наукових конференціях та семінарах.

- Відвідуйте заходи в наукових спільнотах.

- Будьте активними в соціальних мережах.

- Створіть сайт-візитівку.

- Не бійтеся звертатися до інших науковців за допомогою.

Відео заходу