Ukrainian Science Diaspora
« Повернутися до новин

Стаття

Відкриття цифрової платформи "Українська наукова діаспора"

Українська наукова діаспора, 30 жовтня 2023

27 жовтня 2023 року відбулося урочисте відкриття цифрової платформи "Українська наукова діаспора", яка призначена для об'єднання вчених та науковців, які не тільки виїхали за кордон, але й залишились в Україні. До заходу долучилось 163 учасники.

Програма відкриття цифрової платформи була насиченою та захоплюючою. Вона включала в себе вітальні слова поважних гостей, які підкреслили важливість даної ініціативи для української науки та спільноти. Денис Курбатов, заступник Міністра освіти і науки України, підкреслив, що ця ініціатива є значущою для розвитку української науки, а платформа є важливим інструментом для співпраці українських науковців, поширення їхніх досліджень та підтримки їхньої професійної діяльності.

Олеся Ващук, голова Офісу підтримки вченого Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, поділилась мотивуючими словами про об'єднання українських науковців, підкреслюючи важливість створення ініціативи "Українська наукова діаспора". Також пані Олеся відзначила, що платформа "Українська наукова діаспора" стане потужним майданчиком для розвитку української науки.

Елізабет Вуд, науковий директор програми MIT-Ukraine, Massachusetts Institute of Technology висловила підтримку ініціативі створення платформи та наголосила на важливості співпраці українських та міжнародних науковців.

Євгенія Поліщук розповіла історію створення цієї платформи та її головні цілі. Вона також провела екскурс по цифровій платформі, показавши її основні функції та можливості.

Це відкриття цифрової платформи є кроком до підтримки та розвитку української науки, об'єднання вчених та науковців як в Україні, так і за кордоном. Ініціатива "Українська наукова діаспора" є важливим інструментом співпраці та обміну знаннями серед українських науковців та дослідників.

Відео відкриття цифрової платформи