Ukrainian Science Diaspora
« Повернутися до новин

Стаття

Нострифікація та легалізація: продовження

Гурочкіна Вікторія, 17 травня 2024

З нагоди Дня науки в Україні відбулась зустріч на тему "Нострифікація та легалізація: продовження" в гібридному форматі. Захід організувала Українська наукова діаспора в Польщі з метою обговорення актуальних питань, пов'язаних із визнанням українських дипломів та легалізацією перебування громадян України в Польщі.

На зустрічі виступили провідні експерти в цій галузі:

Наталія Чуйко, старший спеціаліст Бюро визнання освіти NAWA, детально розповіла про процес визнання українських дипломів та нострифікацію наукових ступенів. Вона наголосила на тому якими є інструменти і процедури, хто може скористатися можливостями визнання дипломів, чи потрібно при цьому перебувати на території Польщі, які міжнародні проєкти реалізує NAWA.

Вікторія Гурочкіна, президент Фундації "Українська наукова діаспора в Польщі", поділилася досвідом нострифікації дипломів в польських університетах. Вона зазначила, що кожен університет має свої специфічні вимоги, тому важливо бути обізнаним про всі можливості та виклики.

Тетяна Громова, засновниця компанії LegaLine, розповіла про легалізацію перебування громадян України в Польщі. Вона висвітлила основні аспекти правового статусу українців, які існують можливості та процедури легалізації, які потрібно подати документи, які зміни чекають на українців з 30 червня 2024 року.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до заходу! Ваші питання, активність та підтримка допомагають нам працювати для вас.

Шановні колеги, просимо вас долучитись до опитування
Опитування проводиться з метою формування стратегії захисту інтересів наукової та експертної спільноти, здійснення наукової та академічної дипломатії.

UkrDiasNauk PL Nostrifikacij Hurochkina 17.05

Визнання NAWA Uznawalność ukraińskich dyplomów

Легалізація TETIANA HROMOVA prezentacja

Ми продовжуємо працювати для вас і з вами!