Ukrainian Science Diaspora
« Повернутися до новин

Стаття

Презентація ініціативи на Міжнародному воркшопі «Інформування про Європейський Союз в Україні в умовах російської агресії»

Ігор Лиман, 03 липня 2023

Ініціатива «Українська наукова діаспора» була представлена на Міжнародному воркшопі, що пройшов 6-8 липня в рамках проєкту програми Жана Моне «Відбудова потенціалу Європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення».

Проєкт виконується Українською Асоціацією викладачів і дослідників європейської інтеграції, діяльність якої спрямована на творення сучасного, інклюзивного та динамічного професійного середовища для українських освітян і науковців, які спеціалізується на вивченні європейських інтеграційних процесів. Ключовою метою цієї ініціативи є посилення Європейських студій у переміщених закладах вищої освіти з окупованих територій, а також у закладах вищої освіти на територіях, що розташовані недалеко від лінії фронту. Захід став платформою для обміну досвідом та ідеями, спрямованими на підтримку та розвиток відносин між Україною та Європейським Союзом. Учасники поділилися своїми поглядами на шляхи подолання викликів, що виникають у зв'язку з російською агресією, та створення конструктивних рішень для зміцнення співпраці.

З огляду на історії переміщення представлених на воркшопі університетів, ініціатива «Українська наукова діаспора» набуває особливого сенсу в підтримці контактів із тими їхніми науковцями, які опинились за кордоном.