Ukrainian Science Diaspora
« Повернутися до новин

Стаття

Українська наукова діаспора: інструмент наукової дипломатії в Саарбрюкені (Німеччина)

Олена Ковальчук, 04 жовтня 2024

26-27 вересня 2024 року в м. Саарбрюкен відбулася наукова конференція «Українські дні в Саарланді», організована Українсько-німецьким академічним товариством (ДУАГ) https://www.amegbio.com/ukrainian-days-in-saarland. (Німеччина). На запрошення організаторів, зокрема голови місцевого оргкомітету пана Андрія Лужецького, Українська наукова діаспора була представлена французьким осередком. Французьку українську наукову діаспору презентувала Олена Ковальчук. У своєму звіті Президент УНД у Франції доповіла про доробки та заходи проведені французьким представництвом за період існування.

Цей дводенний захід став був насичений презентаціями проєктів, виконаних українськими аспірантами і досвідченими дослідниками у співпраці з німецькими науковцями. Молоді українські науковці стали учасниками VIII щорічного конкурсу кращих наукових робіт серед аспірантів. Крім того, відбулися панельні дискусії «Інноваційна економіка» та «Стартапи: можливості між Німеччиною та Україною». Великий інтерес усіх учасників конференції був прикутий до виступу Жізелли Зімерман, представниці DAAD, яка розповіла про можливості фінансування наукових проєктів українців.

Загалом, конференція стала чудовою платформою для спілкування та обміну думками та досвідом німецько-української співпраці у сфері вищої освіти, науки та досліджень.