Ukrainian Science Diaspora
« Повернутися до новин

Стаття

Приєднуйтесь до нас із закликом виключити росію з МВФ!

Євгенія Поліщук, 01 жовтня 2024

Колеги, давайте підтримаємо

Economist For Ukraine запрошують вас підписати відкритий лист із закликом негайно виключити росії з членів у Міжнародному валютному фонді (МВФ). Ми вважаємо, що подальше членство росії в МВФ є образою для міжнародної спільноти та підриває принципи миру й справедливості, особливо в умовах її війни проти України.

Нещодавнє рішення МВФ скасувати заплановану місію до Росії після глобального обурення є кроком у правильному напрямку. Однак це лише початок. Міжнародна спільнота повинна зайняти більш рішучу позицію щодо дій росії, а виключення росії з МВФ є важливим етапом цього процесу.

Чому потрібно виключити росію з МВФ?

  • Вторгнення росії в Україну порушує міжнародне право, а її агресія призвела до численних воєнних злочинів та гуманітарних криз.
  • Місії МВФ до росії ризикують легітимізувати уряд, який підтримує війну і дезінформацію, не надаючи жодних надійних даних ні МВФ, ні світовій спільноті.
  • Призначення підсанкційної особи представником росії в МВФ лише ускладнює ситуацію і демонструє зневагу росії до міжнародних норм.

Хоча скасування місії МВФ до росії є позитивним кроком, цього недостатньо. Щоб унеможливити будь-яку формальну взаємодію з росією до повного виконання нею норм міжнародного права, включаючи виведення військ з України, ми пропонуємо системні заходи, як-от заборону на спілкування працівників МВФ з підсанкційними особами та внесення змін до правил МВФ, якщо це необхідно.

Час діяти рішуче! Закликаємо МВФ бути лідером у цьому питанні та гарантувати, що країни, які порушують міжнародні стандарти, більше не користуються привілеями членства в МВФ.

Підпишіть відкритий лист сьогодні

Ваш голос важливий. Приєднуйтесь до провідних економістів і світової спільноти, закликавши до виключення росії з МВФ.

Текст листа та форма для підпису тут

Разом ми можемо показати, що міжнародна спільнота не терпітиме агресії, і що для країн, які порушують міжнародне право, існують реальні наслідки. Підтримайте Україну та справедливість.