Ukrainian Science Diaspora
« Back to News

Article

Українська наукова діаспора на UK-Ukraine Networking and Research Twinning Showcase 2024

Ukrainian Science Diaspora in France, 30 March 2024

26-27 березня 2024 Ліверпульський університеті радо приймав учасників UK-Ukraine Networking and Research Twinning Showcase 2024. Проєкт, який існує вже два роки, має на меті – допомогти українським науковцям в університетах та науково-дослідних інститутах інтегруватися в міжнародну дослідницьку мережу та знайти нові наукові контакти.

Конференція "Ініціатива єднання" у Ліверпулі була зосереджена на співпраці Великої Британії та України. Для стимулювання побратимства програма конференції включала онлайн-презентації/виставки/обговорення. Запрошені доповідачі провідних світових британських/міжнародних інституцій представили реалізовані та перспективні напрямки досліджень, обґрунтовуючи доступні та довгострокові виклики та представили мапу дослідницьких центрів у своїй галузі. Українські науковці представили результати дослідницьких центрів/груп і напрямки активних досліджень в українських університетах у співпраці зі своїми британськими колегами.

На запрошення Ліверпульського університету Українська наукова діаспора представила свою спільноту та напрямки діяльності для ініціації подібного осередку на території Об’єднаного королівства. Презентувала ініціативи діаспори Олена Ковальчук, президентка французького осередку української наукової діаспори. Науковиця охарактеризувала напрями діяльності діаспори в Україні та закордоном, зауваживши, що ініціатива активно підтримується Міністерством освіти і науки України, оскільки проєкт сприяє партнерствам між приймаючими освітніми установами та рідними університетами